lauantai 6. maaliskuuta 2021

Mitä virheitä voit tehdä mutistisen kanssa?

KYSYT KAKSI ASIAA SAMASSA LAUSEESSA, ESIM. HALUATKO MENNÄ ULOS VAI LEIKKIÄ LEGOILLA? Mitä tähän voi vastata tai miten, kun ei kysytä yksi kerrallaan? Jos kysyisi "Haluatko mennä ulos?" siihen saa vastauksen, mutta samassa kysymyksessä et voi saada vastausta, saatat jopa saada henkilön poistumaan paikalta. 

PUHU! Tämä on ihan sama kun sanoisi sinulle vaikka "Ui Saimaa ympäri!" Et tasan tule siinä onnistumaan, et sitä valitse. En usko että yksikään ihminen on riittävän hyvä uimaan, ei edes hengenpelastajat tai uinninvalvojat. 

ET OLE YHTEISTYÖKYKYINEN ESIM. KIRJOITTAMISEN SUHTEEN (ERI ASIA JOS ET OSAA LUKEA) TAI ILMEITÄ JA ELEITÄ KOHTAAN. Tähän ihan alkuun voin sanoa, jos et osaa lukea, niin siinä on aivan sama, varmaan haluaisit, mutta kun et vain pysty, tässä vähän on ristiriidassa kuitenkin osaaminen ja pystyminen. Mutta haluaminen ja pystyminen sama. (saatat siis pystyä ymmärtämään tätä tekstiä tietokoneen avulla jos et osaa lukea. Ja ilmeistä sekä eleistä, osoittaminen... sitä käyttää AIVAN JOKAINEN IHMINEN esim. ohjatessaan vaikka ovelle, ensin tästä lähdet suoraan, ja vessan oven jälkeen oikealle, siitä suoraan ja ovi on vasemmalla. Melko varmaan näytät kohdan suoraan, oikealle, vasemmalla. Tästä esim. paikan osoittaminen ei ole viittomista, jokaisen pitäisi sekin ymmärtää "Missä oli teidän tunti aamulla" joku näyttää vaikka englannin luokkaa. Kuka ei ymmärrä mitä tämä tarkoittaa? Tarkoitetaanko tällä englantia vai historiaa vai ettei muista? Siinä on pohdittavaa joillekin. 

Itselleni ei tule virheitä juuri nyt lisää mieleen vaikka niitä varmasti on, tuleeko teille?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Fiktiivinen tarina mutismista

Tätä oli jo aikoja sitten pyydetty, en edes muistanut. Aloin vain selaamaan kommentteja niin löysin tällaisen toiveen niin päätin nyt toteut...